Zaanse Helden

Zaanse Helden


Zaanse Helden

In de stad. In het groen.
Als jij mocht kiezen,
waar zou jij dan willen wonen?
Woon je graag in de stad,
of woon je liever in het groen?
Of wil je juist ín de stad wonen ín het groen?
In de stad. In het groen.
Dat is wat je in De Zaanse Helden kan doen.
Wonen. Leven. Genieten.
Alleen. Samen. Met je gezin.
Starten, doorstromen, genieten van je oude dag.
Je kunt appartementen kopen of huren.
En hebt de grootste tuin van 't land.

Natuur en architectuur komen samen

Een daktuin, een molenpark.
Volop natuur voor de deur.

molenpark

In de nieuwe wijk Zaans Hout, vlakbij het centrum én het station van Zaandam, staat straks De Zaanse Helden. Een nieuwbouwproject van Stebru en Impact Vastgoed, dat bestaat uit 10 stoere appartementengebouwen, verweven in het groen. Een natuurlijk samenspel van verschillende gebouwen. Met 607 appartementen - van sociale huur, huur in de vrije sector en koop - is De Zaanse Helden er voor iedereen.

Robuuste architectuur.
Geschikt voor iedereen. 

De Zaanse Helden krijgt een robuuste, natuurlijke uitstraling. Het ontwerp is geïnspireerd op het kenmerkende slagenlandschap van de Zaanstad, waar water een belangrijke functie had. Er komen daarom een aantal waterwoningen met een terras aan het water. De gebouwen staan los van elkaar en variëren in hoogtes, kleuren en metselwerk. Het natuurlijke daklandschap, gelegen op de parkeergarage, ligt als een groene loper tussen de gebouwen en faciliteert ontmoetingen.

"Het besef van de aanwezigheid van historische waarden"

architect

De Zaanse Helden wordt een samenstelling van meerdere gebouwen, die de namen gaan dragen van verdwenen molens in het gebied. De eerste naam is al bekend: de Vechter. De gebouwen krijgen verschillende hoogtes en verschillende kleurstellingen in een eigentijds beeld. Hiermee wordt verwezen naar het rijke verleden met industriële gebouwen en monumentale ensembles: het Zaans Industrieel. Ook wordt het gebied fysiek verbonden met het naastgelegen Molenpark door een nieuwe brug. De verbinding tussen groen en wonen wordt steeds belangrijker. Het is inspirerend en het heeft een positief effect op je welzijn.

Lode Havermans Stedenbouwkundige en Architect Havermans Hielkema Architecten

architect