Let’s go

  Let’s go

  Let’s go

  Zaandam barst van de leuke adresjes én lekkere tentjes. Om je thuis te laten voelen, leiden we je langs de belangrijkste highlights en hotspots. Langs de grachten, aan de Zaan en in het uitgestrekte slagenlandschap. Feel the nature, love the city. Genoeg om te ontdekken. Let’s go!

  Lab44
  Lab44

  Dé hotspot op het HEMburgterrein waar ooit een wapen- en munitiefabriek stond. Toen verboden toegang, maar nu ben je van harte welkom. In het monumentale pand van het voormalige lab mag je proefkonijn zijn van alle heerlijke gerechten op de bijzondere menukaart, verse pizza’s en craft bier van Brouwerij HOOP. Neem ook een kijkje bij de HEMbrug Market, de galeries, ateliers en andere hippe adresjes.

  Broodje geluk
  Broodje geluk

  In de oude Verkade chocoladefabriek aan de Zaan vind je KISS Bakery. We love to bake you happy! De bakker met een hart. Eigenaar Jaco Schippers gelooft in het maken van blije klanten. En dat zit ‘m in de kleine dingen. Van positieve aandacht als een leuke begroeting en een gezellig praatje tot verse producten die niet te duur zijn maar wel van topkwaliteit.

  Buurtboederij
  Buurtboederij

  Een heerlijke plek waar de kleintjes zich vermaken op de trekker en de graafmachine, knuffelen met Noedel het varken of Jip & Janneke de geitjes. Geniet op het terras lekker van een koffie en doe alsof je thuis bent, want er is geen bediening. Wel is er een klein museum met een winkel waar je verse eieren, aardappels en ook andere groenten kunt kopen. Allemaal lokaal, biologisch en onbespoten.

  Le Cockelon

  Le Cockelon is een speciaalzaak in kaas, wijn en delicatessen die je absoluut niet mag missen. Niet alleen vanwege de ambachtelijke kazen, de uitstekende selectie wijnen en het deskundige advies. Maar ook vanwege de gezellige, gemoedelijke en gastvrije sfeer die het team van Le Cockelon weten te creëren met hun passie en persoonlijke advies. Ze kennen hun klanten en nemen de tijd. Een soort huiskamer waar je blij bent dat je niet direct aan de beurt bent om nog even te genieten en rustig rond te kijken.

  Beter leren kennen
  Beter leren kennen

  Begin dan bij www.stadshartzaandam.nl. Hier vind je alle informatie over uitgaan, lekkere adresjes, gezellig winkelen en culturele uitstapjes. Kortom, hier vind je alles wat er te doen is en te beleven! 

  On Tour

  Full Map