Tevreden header

Waarom zij zijn gevallen voor De Zaanse Helden

Terug naar homepage

  Tevreden kopers

  Ruim 85% van de woningen in De Zaanse Helden is inmiddels verkocht. Lees en bekijk hier waarom deze kopers hebben gekozen voor een woning in De Zaanse Helden. Misschien worden jullie wel buren?! 

  We hebben straks tijd voor alleen de leuke dingen.

   “We wonen nu in een huis met drie verdiepingen. Veel te groot voor ons tweeën. Je bent altijd aan het poetsen en Rob is een beetje klaar met het onderhoud. We hebben besloten ons huis nu al te verkopen, ook al kunnen we pas over twee jaar onze nieuwe woning in. Dan zijn we vrij van zorgen en hebben nergens meer omkijken naar”, vertelt Carolien (63). Zij en haar man Rob (61) hebben een appartement op de derde verdieping van De Groene Jager gekocht. Tot ze erin kunnen huren ze een woning in de buurt en kunnen zo ’n beetje vanuit de woonkamer de bouw van hun nieuwe woning volgen.

  Carolien : “De Zaanse Helden ligt dicht in de buurt van waar we nu wonen. Dus de ligging is ideaal. We hebben vrij uitzicht op de molen. Een riant balkon van ruim 12,5 m2. Alles gelijkvloers. Heel duurzaam en Gasloos. Ook belangrijk met de huidige energieprijzen! We hoeven nooit meer rondjes te rijden op zoek naar een plekje voor de auto, maar hebben we onze eigen parkeerplek in de ondergrondse garage. Straks hebben we zeeën van tijd. Dan trekken we erop uit met de fiets of een dagje weg met de boot o.a naar het Uitgeestermeer en langs De Woude. We kiezen voor gemak, minder zorgen en meer vrije tijd. Tijd om vooral leuke dingen te doen.“

  interview 1

  Rob (61) en Carolien (63)

  Lekker erop uit!

  "Ik denk dat het wel tijd wordt om dit huis te verkopen en te verruilen voor een gelijkvloerse woning", zei Ellen (74) tegen haar zoon en schoondochter. Een week later komen ze erop terug: "Nou mam, dan willen wij jouw huis wel kopen." Twee vliegen in één klap*.

  "Het is een drive-in woning met een trap naar de woonkamer en opnieuw een trap naar drie slaapkamers. Dat werd mij toch teveel. In het tweekamerappartement in De Zaanse Helden woon ik kleiner, zonder onderhoud, gasloos, met meer comfort en gemak. En is alles nieuw!"

  Wat ga je doen met al die extra tijd straks? "O, ik ben altijd bezig. Ik houd van tuinieren. Dus mijn loggia op het zuidwesten staat straks vol met planten. Er zijn volkstuintjes in de buurt. En ik ben dol op dieren. Bij Kinderboerderij De Veldmuis, naast de oude molen aan de overkant, zoeken ze altijd wel vrijwilligers. Ik fiets nu nog overal naartoe of pak de auto. Voor de deur stopt de bus en het station ligt om de hoek. Ik wil wel mobiel blijven. Ik ga ook graag naar brocante markten. Ben nu al bezig met de inrichting. Ik denk goud. Goud is altijd goed. Met mooi diep donkerblauw bijvoorbeeld."

  *Het zijn drie vliegen in één klap, want de overdracht van het huis is al dit jaar en tot de oplevering kan Ellen bij haar zoon en schoondochter in het oude huis blijven wonen.

  interview 3

  Ellen (74)