Welkom

3 rekenvoorbeelden financiële maandlasten

We sturen op zo laag mogelijke maandlasten.

"De rente is weer gestegen. Waarom zou je dan de hypotheekrente voor twintig jaar vastzetten?", vraagt Chris Vaes van Vaes Finance. "Waarom kiezen voor de standaardoplossing als er veel slimmere manieren zijn om de maandlasten laag te houden en toch zekerheid te hebben? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een deel variabel – dat is nu bijvoorbeeld 1,8 procent - , een deel voor 5 jaar vast en een deel voor 10 jaar vast. En stel dat je het voordeel van de lage variabele rente opzij zet om schommelingen in de toekomst op te vangen. Of verkoop nu alvast je huidige huis, verzilver maximaal de overwaarde, zodat je die direct kunt meenemen in een overbruggingsfinanciering."

"Vaak is er financieel meer mogelijk dan je denkt."

"De makelaars helpen je bij het vinden van een huurwoning tot het nieuwe huis is opgeleverd. Wij denken mee en maken het inzichtelijk met rekenvoorbeelden. Zo bouwen we samen aan de meest gunstige hypotheek. Kom rond de tafel zitten. Vaak is er financieel meer mogelijk dan je denkt. Laten we kijken hoe we jouw maandlasten zo laag mogelijk kunnen houden."

Financiële tips

 • Lage hypotheekrente op je huidige huis? Verhuis hem mee!
 • Bespaar op hoge energielasten, kies nieuwbouw
 • Verzilver de maximale overwaarde op je huis en huur tijdelijk

Maak een afspraak voor een vrijblijvend financieel advies 

Afspraak maken

Lage rentekosten nog steeds mogelijk

Chris Vaes | Vaes Finance

  Rekenvoorbeelden voor een slimme hypotheek die meer mogelijk maakt!

  1

  Van een huurwoning naar een koopwoning in De Zaanse Helden

  1

  Van een huurwoning naar een koopwoning in De Zaanse Helden

  Arnoud en Sophie huren in Amsterdam. Zij willen graag meer buiten wonen, maar toch dichtbij de stad. Ze hebben een mooi appartement gevonden in De Zaanse Helden. De kale huur die ze nu betalen is zo’n € 1.400. Daar komen de energielasten nog bij. Ze vragen zich af wat hun maandlasten zijn bij een appartement van De Zaanse Helden bij een koopsom van € 455.000 met een volledige hypotheek. Kiezen ze voor 10 jaar rentevast en 100% annuïteiten dan komen de maandelijkse lasten op € 1.705 netto. Maar kiezen ze voor een variabele rente met 50% aflosvrij (box 3 niet aftrekbaar) en 50% annuïteiten, dan komen ze een stuk gunstiger uit met € 1.295 netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. En daarbij: de energiekosten zijn structureel laag. Toch maar die nieuwe bank kopen!?

  2

  Samenwoners met € 110.000 overwaarde uit hun huidige koopwoning

  2

  Samenwoners met € 110.000 overwaarde uit hun huidige koopwoning

  Wim en Patty wonen samen en willen de overwaarde van hun huidige koopwoning meenemen naar een gloednieuwe koopappartement in De Zaanse Helden. De koopsom bedraagt € 510.000. In het geval van Wim en Patty nemen ze de overwaarde van ongeveer € 110.000 mee. Dit rekenvoorbeeld is hetzelfde als het om een schenking of eigen geld zou gaan. Kortom, dan hebben ze nog een hypotheek nodig van € 400.000. Dan kunnen ze kiezen voor 10 jaar rentevast met 100% annuïteiten en betalen in dat geval € 1.495 netto per maand. Maar stel dat ze kiezen voor een variabele rente met 50% aflosvrij (box 1 rente aftrekbaar) en resterend annuïteiten, dan komen de maandlasten met € 850 netto aanzienlijk lager uit. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. Verder zijn er weinig kosten. De woning in De Zaanse Helden is goed geïsoleerd en uitermate energiezuinig en zodoende de energierekening relatief laag.

  3

  Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van € 250.000

  3

  Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van € 250.000

  Ria en Jan wonen al 25 jaar in hun oude huis. Het was veel te groot. Ze gaan kleiner en gelijkvloers wonen in een koopappartement in De Zaanse Helden. Ze hebben hun huis goed kunnen verkopen en willen de overwaarde van € 250.000 meenemen naar hun nieuwe huis. Met de koopsom van € 590.000, hebben ze nog een hypotheek nodig van € 340.000. Met 10 jaar rentevast, 50% aflosvrij en resterend annuïteiten komen ze uit op € 845 netto per maand. Maar ze komen een stuk gunstiger uit met een variabele rente, 50% aflosvrij (box 1 rente aftrekbaar) en resterend annuïteiten. Dan betalen ze nog maar € 570 netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. De energierekening in De Zaanse Helden is ook een stuk lager dan in hun oude woning. Ze hadden al de tijd, maar nu ook het geld om leuke dingen te doen.

  Financiële routekaart

  Financiële routekaart

  • Aanvraag kennismaking Vaes Finance + aanleveren benodigde documenten.
  • Kennismakingsgesprek (ca. 30 min via Teams/FaceTime/Skype of wanneer gewenst op locatie).
  • Binnen 1 week ontvangst indicatief hypotheekvoorstel, inzicht in maandlasten en haalbaarheid.
  • Persoonlijke toelichting en vragen over jouw hypotheekvoorstel (ca. 15 min- telefonisch).
  • Afgifte hypotheekverklaring. Je vergroot hiermee je kansen bij toewijzing!
  • Toewijzing woning naar jouw voorkeur via de makelaar en tekenen koopovereenkomst.
  • Definitieve hypotheekberekening, opstart hypotheektraject (ca. 6 weken).
  • Bij akkoord hypotheekverstrekker ga je naar de notaris om de eigendoms - en hypotheekakte te ondertekenen
  • Je bent nu eigenaar van jouw woning.

  Vaes Finance

  Vaes small

  Vaes Finance

  0181-745030 | info@vaesfinance.nl

  Bellen Mailen