FAQ

FAQ

FAQ

11

meest
gestelde
vragen

Een inkijkje achter de schermen?

Een inkijkje achter de schermen?

Download hier De Zaanse Helden krant

Veelgestelde vragen

Het project wordt vanwege zijn omvang in fases uitgevoerd. In mei 2021 zijn we gestart met de sloopwerkzaamheden, aansluitend zijn de bouwvoorbereidingen opgestart. De oplevering van de eerste fase met vrije sector huurwoningen staat voor het eerste kwartaal van 2024 gepland.

De verkoop van de 88 koopwoningen staat gepland in het tweede kwartaal van 2022.

10 stoere woongebouwen, variërend in hoogte en verweven in een groen landschap. In totaal biedt De Zaanse Helden ruimte aan 607 woningen plus 1.375 m2 commerciële ruimte waar Freekids kinderopvang een BSO gaat exploiteren.

Verder kunnen oudere bewoners gebruik maken van de faciliteiten van zorgorganisatie De Zorgcirkel die een zorgpost en een huiskamer zal aanbieden in het naastgelegen project Burano. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan het voorzieningenniveau en daarmee het wooncomfort van bewoners van De Zaanse Helden.

Allebei! Het woonprogramma bestaat uit 356 vrije sector huurwoningen, 163 sociale huurwoningen en 88 koopwoningen.

Schrijf je nu in op de website wanneer je op zoekt bent naar een koopwoning en krijg met een hypotheekverklaring en/of waardebepaling eigen woning voorrang op kopers die niet de tijd hebben genomen om deze checks te laten doen.

Starters, singles en tweepersoonshuishoudens, (jonge) gezinnen en ouderen. De Zaanse Helden is er voor iedereen!

Onder de eerste negen gebouwen van De Zaanse Helden komt een parkeergarage. Het dak daarvan is een natuurinclusief landschapspark. In de garage is plaats voor 451 motorvoertuigen, inclusief de faciliteiten voor deelauto's en ruim voldoende inpandige parkeergelegenheid voor fietsen.

Het losstaande gebouw De Groene Jager heeft een eigen ondergrondse parkeergarage die voorzien is van 18 parkeerplaatsen en inpandige parkeergelegenheid voor fietsen.

Voor de koopwoningen is voor iedere woning één parkeerplaats beschikbaar, waarbij je in overleg op basis van beschikbaarheid een extra plek kunt kopen.

Het is voor bewoners van De Zaanse Helden niet mogelijk om een parkeervergunning bij de gemeente aan te vragen.

Er wordt een duurzaam en gasloos bodemenergiesysteem aangelegd. Op de daken van de gebouwen plaatsen we zonnepanelen. De daken, gevels en vloeren krijgen hoogwaardige isolatie. Bovendien staat de natuur hier centraal en leggen we een daklandschap en waterpartij aan. Hiermee creëren we een stuk waterbuffering op locatie, gaan we hittestress tegen en creëren we een nieuw stedelijke leefomgeving voor de dieren en planten die oorspronkelijk in dit landschap voorkomen.

Het daklandschap van De Zaanse Helden is openbaar toegankelijk. Het daklandschap tussen de gebouwen is via trappen vanuit het omliggend openbaar gebied bereikbaar en via een integraal toegankelijke hellingbaan verbonden met de daktuin van het naastgelegen project Burano. Het dek is dus ook toegankelijk voor de bewoners van Burano met een mobiele beperking. Bovendien komt er over de Houtveldweg een brug waarmee aansluiting wordt bewerkstelligd met het naastgelegen molenpark. De Zaanse Helden wordt een fantastische plek die diverse werelden en de geschiedenis van de Zaanstreek met het heden verbindt. Een plek waar ontmoetingen tussen de verschillende doelgroepen centraal staan.

De appartementen in de vrije sector huur variëren in afmeting van 52 tot 89 m2, de sociale huurwoningen zijn tussen de 52 en 94 m2 en de koopwoningen variëren tussen de 72 en 135 m2.

Verhuur van 231 woningen via Altera

A vrije sector huur 39 appartementen 86 tot 108 m2
B vrije sector huur 4 grondgebonden, 104 appartementen 70 m2 tot 89 m2
C vrije sector huur 4 grondgebonden, 80 appartementen 70 tot 89 m2

Sociale verhuur van 163 woningen via Parteon

D sociale huur 81 appartementen 52 tot 94 m2
H sociale huur 82 appartementen 51 tot 82 m2

Verhuur van 125 woningen via Altera

E vrije sector huur 54 appartementen 52 tot 63 m2
F vrije sector huur 71 appartementen 61 tot 94 m2

Verkoop van 88 woningen via Bert van Vulpen Makelaars en Kuijs Reinder Kakes Makelaars

G verkoop 7 waterwoningen 96 tot 103 m2
I verkoop 4 waterwoningen 106 tot 116 m2 / 63 appartementen 72 tot 135 m2
J verkoop 14 appartementen 85 tot 116 m2

Gezien het gevarieerde programma is er voor iedereen een woning te vinden. Er zijn 163 appartementen die binnen de sociale huur blijven. Daarnaast zijn er 356 vrije sector huurwoningen en 88 koopwoningen die gezien bovenstaande afmetingen in het midden en hoger segment zullen vallen. In de Zaanse Helden koop je een woning vanaf € 325.000,-. Met de start van de pre-sale zijn de vanaf-prijzen per woningtype bekend gemaakt. Schrijf je met je woningvoorkeuren alvast in op de website en vraag een vrijblijvende hypotheekverklaring en/of waardebepaling van de huidige woning op. Hiermee ben je voor de start van de verkoop als eerste op de hoogte van de prijzen per bouwnummer en krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen.

De verkoop van de woningen wordt verzorgt door Bert van Vulpen Makelaars ( Zaandam) 075-6179922 en KRK Makelaars (Zaandam) 075-6126400.

Het openbaar gebied rondom de gebouwen wordt tevens opnieuw ingericht. De thematiek van het typisch Zaanse slagenlandschap wordt hierdoor tevens op maaiveldniveau zichtbaar. Dit zorgt voor een groen en waterrijk gebied wat prachtig overloopt in de gemeenschappelijke natuurinclusieve daktuin op de parkeergarage.

Neem voor een preview van de daktuin en de inrichting van het openbaar gebied alvast een kijkje bij het naastgelegen en reeds opgeleverde project Burano!